Over ons


Stichting Hulp Groep Laag Inkomen verzorgt wekelijks een krat met boodschappen voor mensen die in financiële problemen zijn geraakt en daardoor te weinig geld overhouden om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Het doel is deze mensen aan een krat met aanvullende producten te helpen en hen daarmee een steuntje in de rug te geven.


De hulpgroep Laag Inkomen bestaat sinds december 2015 en is in februari 2017 een stichting geworden. Wij ondersteunen rond de 20 huishoudens in Culemborg. De producten in de kratten worden gedoneerd door winkels en particulieren. Het gaat om voedsel dat bijvoorbeeld overvloedig op voorraad is, uit het assortiment wordt gehaald of een lichte beschadiging heeft opgelopen. De kwaliteit is echter goed en wordt gecontroleerd. Daarnaast gebruiken wij opbrengsten van o.a. kofferbakmarkten (zie foto) en financiële donaties om onder andere brood, eieren, verse groente en vers fruit te kopen.


De organisatie van het verzamelen van de producten voor in het krat, het uitdelen hiervan en het werven van financiële fondsen wordt uitgevoerd door vrijwilligers die hier geen vergoeding voor ontvangen. Iedere donderdag ontvangen de leden een goed gevuld krat afgestemd op hun gezinssituatie.

 

Om dit mogelijk te maken zijn wij volledig afhankelijk van donateurs.